x cfvhngvcfbvcyv c
Menü
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.

2000. május 4., csütörtök

1.hónap

A gyakorlatokat leírom, és a fiaim közreműködésének köszönhetően illusztrálom is.

1. Háton fekvésben fej emelés 20- szor. Váll ne emelkedjen, kezek a test mellett babatartásban.


2. Ugyanez hason fekve. Fej a homlokon támaszkodik, ebből a tartásból emelünk, majd engedjük vissza homlokra. 20- szor természetesen.
3. Háton fekvésben a csípőt tekerjük jobbra, míg a fej balra néz. Ezt felváltva végezzük a két oldalra 20- szor.

A kéztartás ebben az esetben nem szabályos. Bobinak a kéz még nincs teljesen elkülönülve a lábtól, így ilyenkor tekergeti a kezét is. Természetesen ezt finoman próbálom megakadályozni, és remélem, hamarosan tudja külön koordinálni.


4. És természetesen ugyanez hason fekve :-) Vajon hányszor? Nem mondom.


5. Gurulás 40 méteren keresztül. A mozgást a váll indítsa és irányítsa! Nálunk a szőnyeg kb 3 méteres, így oda- vissza gurulással oldjuk meg a feladatot.
6. Hanyatt fekvésben kezek lábak terpesztése, zárása 20- szor (hóangyal :-))

7. Hanyatt fekvésben azonos oldali kéz és láb emelése, majd leengedése 20- szor egyik, és 20- szor másik oldalon.
8. Hanyatt fekvésben ellentétes oldali kéz, és láb egyszerre emelése, majd leengedése 20- szor. Mindkét oldalra csináljuk meg a 20- at.
9. Járás lábujjhegyen 40 méteren át. Figyelni kell, hogy ez ne az a ruganyos, elnagyolt lábujjhegyezés legyen, hanem szigorúan fel a sarok, és tipegés. Közben lehet nyújtózni fel, vagy leengedni a kezet. Én a járás gyakorlatokat már zenére csinálom,illetve masírozással párosítom ( a dominancia erősítése miatt). Lehet vékony vonalon is egyensúlyozni lábujjhegyen, ha az egyensúlyérzéket akarjuk fejleszteni (és persze, hogy akarjuk!).

10. Szemtorna: Kb. arasznyira a gyerek szemétől lassan mozgassuk az ujjunkat föl- le, és kérjük meg, hogy kövesse a szemével az ujjunkat. Ezután jobbra- balra ugyanígy. Jó, a hátul gyengéden megfogjuk a tarkóját, hogy ne a fejével, hanem a szemével kövesse a kezünket.

11. Váll páros felhúzása 20- szor. (erről nem raktam fotót, mert annyira egyszerű) Ez a mozgás a finom mozgásokat alapozza.

12. A ninja gyakorlat a hallást élesíti azzal, hogy a hallóidegeket stimulálja. Elég nehéz a gyerekeknek, hisz a karjuk elég rövid. Ahogy a képen látjátok, be kell fogni a fülét a hüvelykjével, az ujjai pedig hátul feküdjenek a tarkón így:

A jobb középső, vagy a jobb mutató ujj körmével kell kopogni két percen át a al középső, illetve bal mutató ujj körmén. Ez a fejben képez egy kongó hangot. Ha ezt hallja a gyerek, akkor jól csinálja. Utálni fogja a gyakorlatot, de nyugodtan meséljétek el neki, hogy a híres harcosok, a ninják is így fejlesztik a hallásukat, ami elengedhetetlen nekik az életben maradáshoz.

Kéretik nem nézni Bobi lerágott körmeit. Ő sajnos képtelen kopogni :-( Reméljük azonban, hogy idővel sikerül a szorongást is legyőznie.

13. Szökdelés 5 percen át rugalmas talajon (francia ágy, kanapé, trambulin... nálunk egyelőre marad a padló) A rázkódás az egész agyat stimulálja, úgyhogy hajrá!

Hozzá lehet fogni, építsétek az utakat, kb. 3 hét múlva felteszem a következő adagot.
Újra mondom, ez egy általános idegrendszeri fejlesztés lépésről lépésre, tanulási nehézség esetén keressetek szakembert, aki megnézni, hol akadt el a gyerkőc, és személyre szabja a terápiáját.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by netdohoa | Support for this Theme dohoavietnam