x cfvhngvcfbvcyv c
Menü
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.

2000. május 4., csütörtök

3.hónap

Elérkezve a harmadik hónap fejlesztéséhez, fogod látni, hogy vannak mozgások, amik végigvonulnak minden hónapon, s vannak, melyek változnak, fejlődnek.



1. Kezdetnek legyen újra a mélyreflexek fejlesztése, ezúttal fejbiccentéseket elhagyjuk, helyettük fejhajlítást végzünk. Egyenes gerinc és fejtartásból hajlítsa a gyerkőc a fejét 20- szor a jobb, majd 20- szor a bal vállához.
Hajlamosak a gyerekek rá, hogy ez ilyen rézsútos, kicsit hajlító, kicsit fordító mozdulat legyen, ami azonban nem tökéletes. Próbáld rávenni, hogy maradjon egyenes a tartás és ebből hajlítsa a fejét.

 2. Még mindig a mélyreflexeket stimulálja a csípőforgatás, mely volt már egyenes lábbal, felhúzott térddel, és most egészen hasra húzott lábakkal végezzen 20 fordítást jobbra, balra felváltva, miközben a fej mindig a sarok felé forduljon.

Hm, ezt ajánlom neked is. Isteni üdítő érzés így megtekergetni a gerincoszlopot.

 3. Szintén remek energiagyűjtő gyakorlat a forgás, melyet 2 percig végezzen a gyerkőc felváltva az irányokat. A lényeg, hogy az utolsó forgás jobbra történjen.Ez az igazi energiagyűjtő forgás.

A forgás a vesztibuláris rendszert tartja éberen, illetve stimulálja. Emlékszel? A vesztibuláris rendszer felel a testtartásért, az egyensúlyérékért.

4. mellúszás hason fekvésben 20- szor. Ez egyszerűnek tűnik, de majd meglátod, hogy egyáltalán nem az, főképp, ha a gyermek még nem tud úszni. Itt is érvényes, hogy ragaszkodj a szabályos mozgásokhoz. Elnagyolt, kapkodó, kalimpáló mozdulatok nem fejlesztik az idegrendszert, ezért először szedd szét kar- illetve lábmunkára,  irányítsd a kezeddel, hogy megtanulja a helyes mozgást.

5. Hason fekvésben nyújtott kézzel lábbal heverjen a gyerek.  Egyszerre emelje jobb kezét és lábát, miközben a fej balra fordul, majd vissza egyenes tartásba.Ilyet csináljon 20- at jobbra, majd 20- at balra. Ez a mozgás az agy hídját fejleszti, mely felel az arc izmainak, a nyelv, a garat és a szemmozgató izmoknak a működéséért, a térérzékelés fejlettségéért.


6. Mászás:
Sikerült remek fotót készíteni a mászásról és közben fellélegezve tapasztalni, hogy két hónapja tartó munkánk eredményeként magától rendeződött Bobi mászási funkciója.

A mászást a középagy rendezi, mely felelős egyébként a figyelem összpontosításáért, valamint a síban és térben való tájékozódásért.
A jól mászó csecsemő egyszerre emeli és csapja le az ellentétes kezét- lábát, miközben fejecskéje a hátul maradó kéz felé fordul. Bonyolult mozgás, ezért ne engedd, hogy elkenje a gyerkőc. Lassan lépjétek ki, párhuzamos lábakkal, szétbontva a mozgássort és ritmusra lépegetve. 40 méter az előírás naponta, és ha ennek ellenére egy hónap után még nehezen megy, akkor lehet vinni tovább a következő hónapra is. Mászni jó, és minden korosztálynak jót tesz.


7. Folytatódik a lábujjhegyen járás, mely a múlt hónapban is volt, de ezúttal kissé nehezítve azzal, hogy a fejtetőre egy babzsákot, könyvet vagy plüsskutyát teszünk. A járások a kéreg alatti területeket erősítik, ezzel együtt a járást, az egyenes tartást, illetve kézmozgásokat, vagyis a kézügyességet, írást, rajzolást.

8. Következik a szemtorna (1., 2. hónapnál szintén fent van). Ültesd le, fogd meg finoman a tarkóját, hogy a fejével ne tudja követni az ujjadat, melyet kb. 15 centiméterre húzz el előtte felfelé, majd lefelé, azután középről indulva jobbra és balra. Ha közben pislog, kiszárad a szeme, álljatok meg, és pihentesse, úgy folytassátok a gyakorlatot.

 9. Szintén ismétlődő gyakorlat a ninja játék, mely a hallást erősíti.
Ujjak fekszenek a fejen hátul, miközben a hüvelykekkel bedugaszoljuk a fület. Egyik mutatóujjunk körmével kopogtatunk a másik mutatóujj körmén.


10.  Spirál karkörzés hátrafelé.
Ez a gyakorlat is a finommozgásokat fejleszti.
Nyújtott kar oldalt, és egészen kicsi körzéseket végezzen egyszerre. A körök nőjenek, mintha egy- egy spirált rajzolna a két karjával. 5 ilyen növekvő spirált fessen a levegőbe.
A fejlesztésen kívül nagyon jó a gyakorlat arra, hogy a gyermek figyelemére vonatkozó megfigyeléseket végezzünk. Az, aki az oldalt kitett karjait nem képes néhány másodpercnél tovább megtartani, bizony nagy valószínűséggel figyelmi és koncentrációs gondokkal küzd. A gyakorlatnak köszönhetően várhatóan javulni fognak ezek a képességei is.

11. A végén szökdelés van, mint mindig, ezúttal cikkcakkban szorosan összezárt lábakkal.

Ha szorgosan tornáztatok, mostanára már kell látnod változásokat. Rendszeres fejlesztő tornával nő a koncentrációs képesség, a kommunikáció és a viselkedés rendezettebbé válik, rendeződik az íráskép, az olvasás és talán már a jegyeken is tapasztalhatsz némi javulást.

Ha tetszik, köszönöm, hogy lájkolod!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by netdohoa | Support for this Theme dohoavietnam