x cfvhngvcfbvcyv c
Menü
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.

2010. november 19., péntek

Kéreg alatti területek- béka- és nyusziugrás játékban


Két mozgásos játékot szeretnék leírni, amik olyan mozgásokat tartalmaznak, amiket a terápia is.
Nehéz helyzetben vagyok, mert ez az oldal elsősorban arról szól, te mit tudsz tenni a gyerekedért, ez a két játék azonban leginkább csoportra épül. Igyekszem az eredeti "receptet" - amellett, hogy azt is leírom- picit átalakítani családi körülményeknek megfelelően.

 


Béka koma

Béka koma, brekeke,
Ugye, milyen jó lenne
egy nagy potrohú,  lusta,
kövér legyecske?

Arra szállt egy legyecske,
s béka koma, brekeke,
ugrott egyet, s nagyot csobbant
alatta a tavirózsa levele.

Csoportosan játszva először is rajzolunk egy kört, amiben a béka leledzik (ugrál békaugrásban). Ő itt vár a legyekre. A többiek be- beugrálnak a tóba, a béka pedig gyors mozdulatokkal igyekszik elkapni őket. Ha elkap egy legyet, az kiáll. Vagy éppen ő is béka lesz, így a játék nehezedik. 
Családi körülmények között legyen a tó a nappali szőnyeg e(vagy a kertben egy kis kör), és te magad is játékos. A gyerkőc a béka, aki bent ugrál a tóban, s igyekszik téged elkapni. Ha sikerül, cseréltek.
Azért tartom fontosnak ezt a játékot, mert a békaugrás szintén a terápia része is. A járások, ugrálások a kéreg alatti részeket fejlesztik.

A másik játék ugyanebbe a csoportba tartozik, csak éppen nem a békaugrást, hanem a nyusziugrást hozza be játékba. Itt a nyuszikák ugrálnak bent a körben, és a sas köröz a "rét" körül szárnyát kiterjesztve. A mondóka végeztével a sas elkiáltja magát, hogy huss!, és a nyuszik felpattanva kifutnak a rétről. Sas koma igyekszik elkapni egyet közülük. Na, jó, lehet ezt iscsaládilag is játszani, de csak akkor, ha elég nagy a nappali. Vagy tudod mit? Jobban jártok, ha kimentek a kertbe.

Mondókája:

Repül a sas

Repül a sas fenn az égen,
le is szállna már ő régen,
de bizony a nyulat lesi,
ki a füvet eszegeti.

Vigyázz, nyuszi, szedd a lábad,
ne nézd a sast kismadárnak,
éles a sas szeme, csőre,
elkap téged egykettőre.

Gyakran fognak még ilyen játékok előkerülni, ugyanis többszörösen fejlesztőek. A mondókázás megalapozza a későbbi szótagolást, és mint a fentebbi kettőnél is láthatod, gyakran alkalmaznak  alapmozgásokat.

Ami jön: Ez nagyon érdekes lesz! Rémálom a memoriter, ám nem könnyebb a tartalom sem! Hogyan tanulunk mi tartalmat? É hogyan készülünk a mesemondóra?
Emellett szeretném feltenni az általános idegrendszer fejlesztés 2. hónapját is.

A játék folytatódik, és egy plusz információval bővül
Tudnotok kell, hogy mikor elindítottam a játékot, egy vázlatom volt arról, mi lesz a hírlevélben. Most, hogy 98 %- ban már kidolgoztam, kiderült, hogy hírlevélnek már aligha nevezhetjük. Úgy tűnik, aki teljesíti a kéréseimet, egy komplett e- bookot kap ajándékba. 
A könyv, amit elküldök nektek, tartalmaz egy leírást a szorongás természetéről, egy kiváló technikát az oldásról, a "Ki az én gyermekem?" kérdéseket, és három nagyon bensőséges játékot, amely megerősíti a kapcsolatotokat a gyermekeddel.
Köszönöm, a leveleiteket, a kommenteket, és hogy olvastok.

1 megjegyzés:

d. írta...

Igen, nekem is három fiam van, úgyhogy azzal tényleg működik . Viszont a legnagyobb 12 múlt, tehát annyira azért mégsem :-)

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by netdohoa | Support for this Theme dohoavietnam