x cfvhngvcfbvcyv c
Menü
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.
  • Ea eam labores imperdiet, apeirian democritum ei nam, doming neglegentur ad vis. Ne malorum ceteros feugait quo, ius ea liber offendit placerat, est habemus aliquyam legendos id.

2011. június 23., csütörtök

Szentiván- éji varázslatok és szokások


Ma van szentiván napja. Nem tudom, mennyit tudtok a hagyományokról, amelyek övezik, de semmiképp ne feledjétek, a mai éjszaka különleges, varázslatos. A hagyomány szerint a mára virradó éjszaka a hivatalos szentiván- éj, ám a mai ember már elég rugalmas ilyen szempontból. Legtöbb helyen ma és hétvégén tartják az ünnepségeket. Nálunk is parti lesz. Ez már hagyomány és a vakáció kezdetét szoktuk ünnepelni, ám ezúttal a szentiván- éji tűzgyújtással, tűzugrással kötjük össze.

A szentiván- éji szokásokról ITT olvashattok bővebben.
Nemcsak játékok, szokások kapcsolódnak az ünnephez, hanem különféle varázslások is. Van még idő, hogy gyertyákat szerezzetek be, hogy elvégezhessétek a különféle szerelemmel, vagyonnal és egészséggel kapcsolatos varázslatokat. Íme közülük a legizgalmasabbak:

Tűzjóslás

A sámánok a láng erejével tartották távol a negatív hatásokat, melegével gyógyítottak, vagy ha kellett, hát az izzó parázs segítségével olvasztották meg a hideg szíveket, s forrasztották örökre egy párrá a szerelmeseket. A tűznek évezredekig jelentős szerepe volt az ember életében, természetes, hogy jövendölésre is használták.

- Ha a tűzbe dobott anyag lángra lobban, és nem fröcskölődik szét az egész tűzfelületre, az a dolgok jóra fordulását jelzi.

- Az egyetlen csomóban nagy lánggal, szikrák nélkül égő zsír vagy olaj azt jelzi, a szerelmesek valóban egymáshoz tartoznak, sokáig együtt maradnak.

- Ha nagy szikrát vet az olaj, és a szikrák a tűz fészkén túlra repülnek, akkor bizony elszállnak a lehetőségek, az események rosszabbra fordulnak. A szerelmesek hamarosan külön utakon járnak.

- Ha a tűzbe dobott anyag eloltja a lángot, akkor valaki (talán épp az, aki a tüzet rakta) megbetegszik.

- Ha virágkoszorút dobnak át a tűz felett a szerelmesek, és a másiknak sikerül elkapni, biztos a boldogság. Viszont ha a koszorú a tűzbe pottyan, hamarosan véget ér a románc, az ügyetlenkedőt elhagyja párja.

Sokfelé az a szokás, hogy az ünnepi tűzgyújtás ideje alatt összeszedik a ház körüli csontokat, rongyokat, egyéb szemetet, hogy a tűz nagy füsttel égjen. Így űzik el a szegénységet. A tűz után megmaradt üszökkel körbekerítik a kertet, hogy távol tartsák a háztól a rágcsálókat, és jó termést varázsoljanak.


Gyertya-jóslás

Akinek nincs módjában tábortüzet rakni, az néhány szál gyertya segítségével varázsolhat magának szerelmet, esetleg megtudhatja, mi vár rá a közeljövőben.

- Szerelmi varázsláshoz piros és fehér gyertyát kell használni, a fehérbe a saját, a pirosba a meghódítandó férfi nevét kell belekarcolni. Először a fehér gyertyát kell meggyújtani, majd ennek lángjával a pirosat. A két gyertyát egymás mellé téve kell elégetni.

- Ha hűtlen kedvesedet szeretnéd visszaszerezni, fehér gyertya mellé jobbról és balról két pirosat kell meggyújtani. Ha a fehér gyertyáról a jobb oldalon folyik le több viasz, sikerül visszaszerezni az exet, ha a bal oldalon, kár várni rá, mert valaki mellett boldogabbnak érzi magát.

- A pénz- vagy egyéb javak megszerzéséhez zöld gyertyát kell gyújtani, amit egy tálca bal oldalára kell állítani. Azután gyújts egy fehér gyertyát, és állítsd a tálca jobb oldalára. A két gyertya elé helyezz egy-egy pénzérmét. A zöld gyertya lángját figyelve képzeld el, hogy az oda helyezett pénz megsokszorozódik, egyre több és több lesz, és hamarosan már nem kell garasoskodnod. Tizenöt perc múlva oltsd el előbb a fehér, majd a zöld gyertyát, és feküdj le aludni. Ha álmodban a gyertyát ismét meggyújtod, vágyad hamarosan teljesül. Ha nem álmodsz a gyertyákkal, akkor a következő teliholdkor meg kell ismételni a gyertyamágiát, hogy vágyad valóra váljon.

- Egészség-varázsláshoz kék gyertyát kell gyújtani, a karrier-tervek segítéséhez sárgát vagy arany színűt.

Még van néhány óra a mulatságig, úgyhogy megyek beszerezni a kellékeket. Drukkoljatok, hogy a közelgő vihar ne dúlja fel a terveimet és egy igazi, varázslatos szentiván éjszakát tudjak a gyerekeknek rendezni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by netdohoa | Support for this Theme dohoavietnam